Защо трябва да се даде приоритет на LED пред LCD екраните?

Home / LED Екрани / Защо трябва да се даде приоритет на LED пред LCD екраните?

Защо трябва да се даде приоритет на LED пред LCD екраните?

Тези две технологии имат много различни приложения. Така наречените LED TV са направени за домашна употреба и на принципа на LCD, следователно са класифицирани в една категория.

LCD екраните обикновено са подходящи за наблюдение на малки разстояния, използвайки ги като телевизор или монитор за компютър. LED екраните са подходящи за употреба в голям мащаб и при по голяма дистанция.

Причини:

Brightness (яркост): Ние всички знаем, че когато слънцето грее, ние не виждаме нищо на LCD или дори на LED монитор.  LED дисплеите са изградени от силно светещи диоди и са специално предназначени за използване на открито, където слънчевата околна среда е от значение.

Това е ключово предимство на LED екраните. LCD мониторите, просто не могат да се използват на открито и често не се постига желаната ефективност. Те са подобни на проекторите. Когато е тъмно е добре, но през деня са също така неприложими.

Здравина: За разлика от LCD, които са крехки и трудно преносими, LED панелите са малки, здрави и лесни за обслужване. Когато “умре” един диод лесно може да се замени. Благодарение на LED технологията тези екрани са много ефективни по отношение на разходите.

Визия на изображението: LED екрани са изградени от незабележимо свързани малки модули. При LCD екрана, всеки панел има рамка и в изображението се получават фуги.

fugi

Технологиите вече достигнаха такова ниво, че вече LED екраните се доближават до LCD като резолюции.

По време на най-голямото и вълнуващо събитие в САЩ, фокусирано в Аудио – Видео индустрията InfoComm 2015 беше представен екран с 0.75 мм между пикселно разстояние.  Тази резолюция се доближава до тази използвана в съвременните телевизори и до скоро се смяташе за невъзможна.

LED Екран с размер 6/3,50 метра резолюция е по-голяма от 8К /7680×4320/

Това прави 16 пъти повече пиксели от Full HD резолюцията (1920×1080) и 4 пъти повече от 4К UHD резолюцията (3840×2160).

8k

Ако искате вашето съобщение да впечатлява и да бъде забелязано, използвайте LED екрани.

Те почти нямат ограничение в размера, те са висока яркост и наситени цветове.

За да научите как можем ви бъдем полезни кликнете тук.

 

 

Recent Posts

Leave a Comment

ПИШЕТЕ НИ

В момента не сме наоколо. Но може да ни изпратите имейл и ние ще се свържем с вас възможно най-скоро.

Not readable? Change text. captcha txt
smd-LED-screen2Blagoevgrad