От колко време KVANT е на българския пазар?

За да отговоря на този въпрос, може би най-добре е да ти кажа, как се запалих по Event & Entertainment индустрията.

Решаващ момент в живота ми бе краят на 2003 г., когато реших да внеса първият LED екран в България. Без ресърч. Без познания.

Обичам да експериментирам. Харесвам бизнеси, които са нови за България. Понеже пътувам много в чужбина, използването на екрани и за външна реклама и за събития като концерти много ме впечатляваше и реших да въведа този бизнес в България. Но всъщност тръпката ми към рекламата се появи, когато през 1994 работех с British American Tobaco и трябваше да налагаме марки цигари, които не са познати за българския пазар.

Тогава за първи път разбрах каква е силата на рекламата.

Имаше световно или европейско първенство по футбол с участието на България и като краен срок за монтаж беше юни. До тук добре. Първенството мина. Получих малко безплатен PR от медиите. Поразчу се. След това тишина. Нищо. Нямах клиенти, чувствах несигурност и изпитвах съмнения, че ще мога да правя точно това, което бях започнал.

И започнах отначало. Изчетох новите книги за маркетинг и реклама. Наех си консултанти. Така се роди Trendy Vision.

След доста перипетии поставих по един екран на билборди на кръстовищата на Орлов мост и на Шератон.

В това време се запознах с управляващите на международната радио верига Communicorp в България, които искаха LED екран за наградите на БГ Радио в зала 1 на НДК

Това беше първата голяма сума, която договарях от година работа в този сектор. Въобще не отделих време за размисъл. Някак си разглобихме екрана пред НДК и го вкарахме в Зала 1. Наградите минаха чудесно. Отзвука огромен.

На следващия ден, с мен се свърза Слави Трифонов. Той започваше първото музикално реалити шоу Five Stars в бТВ. Сключихме договор за наем за период от 3 месеца.

LED екраните станаха мода и задължителен елемент от всяко едно голямо шоу, предаване, състезание, ревю, политическа агитация или концерт. Имах сключени договори за Music Idol и Big Brother в бТВ и Нова ТВ.

За да мога да дам още по-голям и комплексен набор от техника и услуги, през 2006 г. се обединихме с едната от двете големи рентал компании. Бяха велики времена. Докато настъпи финансовата криза и различията в мисленето и целите започнаха да се променят.

За да се разгранича в пространството създадох нов бранд Pixelista. Все пак понякога хората не купуват /наемат/ само техника. Те купуват и отношение, доверие, експертиза. Исках да предлагам криейтив в отдаването под наем. Исках във всеки един ивент, да показваме нещо, което не е виждано. Исках да предлагаме нашето креативно партньорство, за да превърнем заедно всяко едно събитие в незабраимо преживяване.

Известно време изкарахме така.

Така след 6 години партньорство се разделихме.

Станах представител на мултинационална компания с голям опит в сферата на ентертейнмънта – KVANT. Инвестирахме в лазери, LED екрани, водни екрани, светодиодни костюми.

Предложихме цялостно решение на пазара. Не просто отдаване на техника под наем, а преживяване. Съчетаваме използването на новите технологии в бранша с креативни, иновативни, tailor-made решения за всеки клиент.

Затова сега сме отдадени да предлагаме креативна консултация и визуални решения, съобразени изцяло с нуждите на конкретия клиент, конкретния проект и конкретния момент.

Чувстваме се удовлетворени единствено, когато клиентът ни е максимално удовлетворен. Да бъдем негов партньор в цялостната реализация на проекта.

Мечтаем и се стремим да превърнем неговото събитие или продукция в емоционално преживяване, което ще се помни дълго.

Кои са вашите клиенти?

Ние работим с хора като теб – организатори на събития. Ние им помагаме да създадат цялостен завършен спектакъл, за който се говори дълго време. Работили сме с телевизионни продуценти и режисьори, рекламни и ивент агенции, PR и рекламни отдели в големи компании, политически партии, музикални изпълнители както и с много чуждестранни клиенти.

Какво отличава KVANT от останалите?

За разлика от повечето рентал компании, нашият фокус е към твоите резултати. Освен осветление, звук, сцена, екрани, ние даваме завършен криейтив и специални ефекти, с които да грабнеш вниманието на твоите клиенти. Това, което още ни отличава е, че сме част от голяма международна компания и имаме 14-годишен опит, включително и в реализирането на големи проекти на световни звезди.

Благодарение на това, нашите клиенти получават модерни и иновативни решения за своите събития и професионално отношение, с които достигат най-голяма възвръщаемост на инвестицията си.

Наистина ли ще сте наш партньор или само така пише на сайта ви?

Иска ми се да ти разкажа нещо. В един от първите формати на Dancing Stars, много отдавна, когато техниката не беше толкова развита както сега, 30 сек. преди ефир изчезна едната фаза от захранването. Половината екрани и осветление не работиха.  Залата разцепена наполовина като с нож. Настана суматоха. Имахме само няколо минути за да преокабелим всичко, докато камерите снимaха водещите в светлата част, за да ни дадат малко време да се справим с техническия проблем. В такива моменти трябва да реагираме бързо, адекватно и професионално.

Друга случка, която се случи скоро. Известен български бизнесмен празнуваше рожденния си ден в Сен Тропе. Транспортната фирма по някакви причини ни забави лазерите, които се прибираха от фестивал в Грузия. Френския и италианския представител на KVANT, които бяха най близо бяха заети. Тогава от централата в Батислава ни спасиха с нужното количество. Успяхме да влезем във времето. Всичко премина прекрасно и никой не разбра, какво се е случило.

Много е важно, когато си най добрия да не се самозабравяш. Затова непрекъснато си гледаме в огледалата за задно виждане. Адекватните решения, които си взел в критична ситуация и си спасил положението са много важни за клиента. В екипа дори вместо клиенти предпочитаме думата партньори, защото с тях работим от измислянето на идеята до реализирането на целия проект.

За кого не са вашите услуги?

Резултатите от нашето взаимодействие бързо изплащат инвестицията на всеки наш клиент. Но те може да не са подходящи за компании, които страдат във финансов аспект. Ако си в тази ситуация, това е напълно ОК, защото и аз съм бил в нея.

Не искаме да се съревноваме с нашите колеги по цена. Някои от тях дори казват, че могат да поемат каквато и да е поръчка на най-ниска цена. В този случай ти препоръчвам да се свържеш с тях.

На нас ни пука за крайния резултат. Ние ще ти предоставим много повече за “наемната цена”, която сравняваш.

Ти ще получиш не просто наем на техника, а опит, иновативни решения и партньор, на който можеш да разчиташ.

Ще бъде ли висока възвраещамостта на инвестицията?

Твърдо да. Повечето клиенти с които сме работили успяха не само да грабнат вниманието на своите зрители, а постигнаха ивенти, за които се говори дълго след това, на справедлива цена. Вижте отзиви на някои от тях тук.

Аз все още имам въпроси, мога ли да ти се обадя?

Разбира се. Ако имаш въпроси ми пиши на markov@kvant.bg или се обади на 0894 77 2002. Ще ти дам отговори на всичко, което те интересува и ще те посъветваме какво е най подходящо за теб.

ПИШЕТЕ НИ

В момента не сме наоколо. Но може да ни изпратите имейл и ние ще се свържем с вас възможно най-скоро.

Not readable? Change text. captcha txt