10 ПОЛЕЗНИ СЪВЕТА Kак да изберем правилната лазерна система

1. Номерът или названието на модела не винаги отразява неговите характеристики

За разлика от KVANT, много производители използват числа в наименованията на своите продукти, но те не винаги съответстват на действителните мощност на продукта. Модел със “6000” в наименованието не означава, че лазера, който разглеждате има 6W лазерна светлина. Когато купувате лазерна система винаги обръщайте внимание на гарантираната мощност след сканиращата система.

2. Скоростите на сканиране могат да бъдат измамни

Скоростта на системата за сканиране се измерва в “точки в секунда” (PPS), обикновено при 7-8 градуса ъгъл на сканиране, т.е. 30.000 pps@8°. Но това може да се тълкува понякога като 60.000 pps@4° или 100.000 pps 2°.

Най-бързата система за сканиране, която съществува в момента е с максимална скорост на сканиране на около 90.000 pps 8° градуса.

Винаги се съобразявайте с ъгъла, при който се измерва скоростта!

3. От каква мощност имам нужда?

Качествените лазерни системи на са евтини. Всеки миливат в качествения лазер е относително скъп, така че не губете пари купувайки повече мощност, отколкото ви трябва. Тук трябва да се има в предвид че тънкия и качествен лъч се вижда много по-добре и на по-голямо растояние. Предлагаме ви общо ръководство със съотношение мощност-площ за лазерните системи Квант, при условие на лека задименост:

Закрито място – до 500 души: 1,5W

Закрито място – до 1500 души: 3W

Закрито място – до 3000 души: 3W – 6W

Закрито място – 5000 души или повече: 10W – 20W

Малко събитие на открито: 12W – 20W

Големи събития на открито, фестивали и стадиони: 20W – 40W

4. Какъв лазер ми е необходим – едноцветен или пълноцветен? 

Зелените лазери са много ясно видими и достигат по далеч от всеки друг цветен лъч със същата мощност, така че зелените лазери могат да бъдат чудесна възможност за големи събития на открито и реклама на големи разстояния. Изборът зависи от вашите финанси и от предназначението. Едноцветните лазерни системи са по-евтини, но представят по-малко възможности за използване. Освен това със красотата на лъчите на една пълноцветна лазерна система може да се сравни само северното сияние. Пълноцветните лазери са по-разнообразни и дават на публиката незабравимо преживяване. От нашия опит  95% от клиентите предпочитат да имат пълноцветна лазерна система.

5.  Производител срещу Вносител или комплектоващи предприятия

Има много Вносител или комплектоващи предприятия, които наричат себе си производители.

Конструкторите събират лазерни системи от части, които купуват от различни производители, които могат да имат лоша съвместимост. Те нямат ресурси и време да създават качествен и дълговечен продукт.

Само производителят има ресурси и опит да създава качественни лазерни системи.

Реалността е, че може да платите много пари за евтин и нискокачествен, ребрандиран внос.

KVANT произвежда над 90% от съставните части на своите лазерни системи и това е гаранция за качество!

6. Европа, Китай или други?

Ако имате сериозни интереси към лазерите и ако ви е важно да може да разчитате на своето оборудване, тогава лазери от Далечния Изток не са точно това, от което имате нужда.

Лазерните системи, със които работите трябва да имат сертификати за качество и безопасност, съвместими със регионите, в които ще работите. Освен това много важно условие е предоставянето на сервизни услуги, гаранционни и следгаранционни. Лазерните системи са сложни механизми със много оптика и електроника и ремонтирането дори на лека повреда изисква опит и резервни части.

Разходите за какъвто и да е ремонт, поради високите транспортни разходи и закъснения могат лесно да неотрализират първоначално спестените пари. Също така репутацията ви може да бъде заложена на карта.

Внимателно изучете производителя на лазерната система, която искате за купите. Много Китайски фирми се опитват да представят своята продукция за произведена в Европа!

7. Колко трябва да похарчите за една лазерна система?

Лазерна система средна мощност със високо качество струва от 3000 до 15000 евро. Цената на мощните лазерни системи варира от 15000 до 80000 евро. Важно е да изберете производител със максимално доближени стойности цена – качество. KVANT ще ви помогне със този важен избор!

8. А продължителност на живота?

Можете да спестите малко пари, като първоначално купите по-евтино лазер, където някои от цветовете са базирани на по-старата DPSS технология. Много производители на Далечния Изток обявяват продължителност 10.000 часа живот за DPSS лазерни модули, но за съжаление реалността е по-малко от 1.000 часа. Ремонтите са скъпи и сложни.

Когато казваме по – стари DPSS технологии, ние нямаме предвид всички DPSS. Има модули с превъзходно качество, но те струват хиляди и обикновено няма да ги намерите в лазерни системи с малка мощност.

Лазерни системи със диодни лазерни модули или модули базирани на технологията OPSL имат срок на живот средно около 10.000 часа.

9. А какво ще кажете за лазерна безопасност?

Вие със сигурност не искате да имате неприятности с властите или да увредите нячие зрение.

Лазерният лъч е сноп от концентрирана енергия и даже малка мощност на единичен лъч може да бъде опасна при попадане във очите или на кожата. Лазерните системи които са произведени за европейския пазар имат няколко задължително интегрирани системи за безопасност които предпазват лазерната система да излъчва единичен лъч. Освен това има правила при използване на лазерни системи които са регулирани от законодателството. Преди да използвате лазерната система настоятелно препоръчваме да се запознаете със тези правила.

Уверете се, че лазерът, който получавате отговаря на всички европейски изисквания за безопасност и то не само на информационния лист.

Уверете се, че можете да получите всички необходими аксесоари и знания, за да направите шоуто си законно и с минимален риск.

10. Възможности за програмиране

Съвременните качествени лазерни системи могат да имат интегрирани системи за управление, във които предварително може да бъде записано шоу. Преди да исползвате такива системи в автоматичен режим убедете се, че сте спазили всички необходими условия за безопасност.

Подходящият контрол прави лазерите да изглеждат много по хубаво!

За да научите как можем ви бъдем полезни кликнете тук.

Recommended Posts

Leave a Comment

ПИШЕТЕ НИ

В момента не сме наоколо. Но може да ни изпратите имейл и ние ще се свържем с вас възможно най-скоро.

Not readable? Change text. captcha txt
ppEnrique Iglesias Tour